Jedlí ČERVI Potemníka moučného s ČESNEKEM - 20g
Kód: JUBO-CERV-CESDetailní popis produktu
Naši jedlí červi jsou chováni, sbíráni i zpracování v Česku - dokonalé, lehké občerstvení plné bílkovin. Chutnají skvěle! Česnek je jedno z nejtradičnějších českých koření, které dodá každému jídlu šmrnc. Když spojíte netradiční jídlo z hmyzu a tradiční česnek, vznikne skvělá kombinace s ambicí natrvalo se zabydlet v každé správné kuchyni.
Jedná se o larvy potemníka moučného, který je z z čeledi Tenebrionidae plných bílkovin a zdravých nenasycených mastných kyselin (podobně jako obsahují například ryby).
BUSHCRAFT TIP - Posypte jimi polévku, těstoviny, chléb se sádlem, rizoto nebo salát - získáte skvělou lahůdku plnou proteinů! A nebo je snězte jako pochoutku k pivu nebo vínu! Podělte se s námi jak je máte nejraději vy?
Příchuť ČESNEK
K netradiční pochoutce z hmyzu jsme chtěli dodat tradiční a oblíbené koření. Od té doby jsou červi s česnekem absolutně nejoblíbenější variantou ochucených červů.
Hlavní přednosti
- Tento čerstvý-červí balíček obsahuje 20 g jedlých larev potemníka moučného.
- Naši červi jsou sušeni horkým vzduchem, jsou vhodni jak k vaření, nebo je lze jíst přímo z balíčku jako svačinu na cestách, nebo jimi můžete pohostit rodinu nebo kolegy v práci.
- Červi mají až 50 % kvalitních bílkovin a 30 % nenasycených mastných kyselin. Jsou bez cukru, hormonů i éček.
- Produkce: Česká republika
Věděli jste, že na světě je více než 1 milion druhů hmyzu, což je více než polovina všech známých živých organismů! A více než 2 miliardy lidí na celém světě denně jedí hmyz! Tak proč to také nezkusit!
Způsob přípravy:
Červíci pocházejí z českého chovu. Před jejich zpracováním prochází několikadenní hladovkou, aby se důkladně očistili. Poté je krátce povaříme, usušíme a nakonec okořeníme. Vše děláme s maximální pozorností na kvalitu a zachování výživových hodnot.
Složení:
Larvy Potemníka moučného (98 %) (alergen korýši), sůl (2 %).
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota | 2356 kJ/ 563 kcal |
Tuky (mastné kyseliny) | 40 g |
- z toho nasycené | 9,3 g |
- mononenasycené | 21 g |
- polynenasycené | 10 g |
Sacharidy | 2,8 g |
- z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 48 g |
Sůl | 2,7 g |
Informace pro alergiky:
- Pokud jste alergičtí na měkkýše, můžete být alergičtí také na hmyz.
- Obsahuje lepek
Skladování:
- Minimální trvanlivost balení jsou 2 roky od data výroby.
- Po otevření zkonzumujte do 48 hodin
Trocha HMYZÍ osvěty
Udělejte něco pro zdraví
Zařazení jedlého hmyzu do jídelníčku doporučují nejen gurmáni, ale hlavně i výživoví poradci. Věděli jste, že např. moučný červ obsahuje mnohem více bílkovin než třeba hovězí nebo vepřové maso? Má vysoký obsah nenasycených mastných kyselin (což jsou podobně zdravé tuky jako například rybí tuk), obsahuje důležité prvky jako je vápník, zinek, železo a další, naopak nemá žádný cukr, hormony ani éčka. Zvlášť pro děti je tohle zdravé mlsání ideální, a to nejen kvůli kvalitním zdrojům výživy, ale protože nemají předsudky jako my, dospělí.
Hmyzí strava chrání přírodu
Potraviny z jedlého hmyzu, ať už jsou to kobylky, cvrčci, sušení mouční červi jsou cenné nejen kvůli hmyzím proteinům a minerálům, ale i díky svému ekologickému a ekonomickému chovu zajišťující udržitelnost naší stravy. Právem se tak hmyzí strava nazývá jídlem budoucnosti. Chov hmyzu je ve srovnání s jinými zvířaty mnohonásobně šetrnější na prostor, vodu i krmivo. Pokud jídlem z hmyzu, respektive hmyzími proteiny, v budoucnu nahradíme konzumaci hovězího nebo vepřového, planeta nám bude vděčná.
Vyrobeno v České republice
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sušený hmyz |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Značka: | JUBÖ |
#sizes_table#: | hidden |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
VYROBENO V ČESKÉ REPUBLICE
Čas strávený venku nám pomáhá následně vymýšlet a vyvíjet produkty, které nám chybí nebo nevyhovují. To byl také jeden z důvodů proč jsme se rozhodli založit značku JUBÖ BUSHCRAFT.
Vše co vyrábíme se děje v naší režii, pod naším dohledem v našich dílnách. Za vše, co se nám podařilo vybudovat vděčíme nejen vlastnímu úsilí a pracovitosti, ale také náhodě a zajímavým setkáním, díky kterým jsme se posouvali krůček za krůčkem k naplnění našeho snu.
Ocel, kůže, plátno, vlna...
Mezi naše oblíbené materiály patří právě ty přírodní, jako jsou ocel, hovězí kůže nebo různé typy pláten a ovčí vlny, které jsou léty ověřené a dlouhodobě používané již v minulosti našimi předky.
Ocel
Používáme především při tvorbě nožů, které má na svědomí Thom (Tomáš Böser). Naším oblíbeným materiálem je konkrétně ocel s označením D2. Jako jedni z mála tvoříme nože JUBÖ z kované oceli D2. Všechny pracovní postupy, zkušenosti s kalením a popouštěním při správných teplotách máme odzkoušeny na stovkách nožů a při sbírání zkušeností jsme strávili spousty času u kovářské výhně, brusek i kalících pecí. Velký dík za spoustu cenných rad patří také ikoně českého nožířství Jaroslavu Briximu.
Kůže
Přírodní materiál převážně používaný na pouzdra našich nožů, tvorbě kožených doplňků jako jsou opasky, brašny a také používaný na některých typech našich vlněných košil nebo plátěných batohů
Plátno
Dlouhou dobu jsme se snažili nalézt materiál, který by byl ideální pro použití v přírodě v našich končinách. Osvědčilo se nám bavlněné plátno s různou gramáží s povrchovou voskovanou úpravou. To má za následek, že produkty z těchto pláten jsou extrémně mechanicky odolné, nešpiní se, jsou odolné proti propálení a výrazně také proti vodě. Ideální jsou tak při výrobě batohů, pouzder, různých kapes, vaků apod.
Vlna
Klasická ovčí vlna nemusí vyhovovat každému, právě kvůli svým "kousavým" vlastnostem. Její bezespornou výhodou je však tepelná izolace, kterou nabízí nejen když je suchá, ale také v okamžiku kdy navlhne. Vlněné plátna s vysokou hmotností (na metr2) používáme na výrobu našich JUBÖ anoraků a košil. Vytváříme z nich také další doplňky a obaly.
Moderní materiály
Nebráníme se ani moderním materiálům jako je CORDURA (v česku vyráběný Kortexin), podporujeme také vývoj české NANO membrány (Nanomembrane.cz), která je díky svým jedinečným vlastnostem použitelná také v kombinaci s plátnem a má mnoho zajímavých vlastností při porovnání s membránami. Z moderních materiálů tak tvoříme např. batohy, návleky, sumky, kapsy, hrudní brašny atp.