Nůž HELLE Gaupe 2022 - Sandvik 12C27

Kód: C381500010
Značka: Helle
2 890 Kč 2 388 Kč bez DPH
Skladem v eshopu (3 ks)
Můžeme doručit do:
25.11.2024

Nová verze klasického nože s původem roku 2011 prošla v roce 2022 upgradem a dostal nový materiál Sandvik 12C27

Detailní informace

Detailní popis produktu

V roce 2022 přidáváme novou verzi klasického nože Gaupe. Stejně krásný a vyvážený jako jeho sourozenec z oceli 12C27.
Tento nůž, pojmenovaný podle norského názvu pro rysa, má do jisté míry stejné znaky. Opravdu krásný na pohled a silný, pokud jde o jeho výkon. Gaupe má klasický skandinávský tvar s malou záštitou na prsty a rukojeť dobře tvarovanou rukou pro bezpečný úchop. Volba mezi nožem 12C27 a H3LS (laminovaným) se odvíjí od toho, jak chcete nůž používat.

Technická specifikace 

Specifikace

Gaupe 12C27

Hmotnost

122 g

Materiál čepele

Nerezová ocel Sandvik 12C27

Tloušťka čepele

2,9 mm

Délka čepele

107 mm

Konstrukce čepele

Stick tang

Materiál rukojeti

Kudrnatá bříza

Délka rukojeti

115  mm

Materiál pláště

Pravá kůže

Design by

Design Helle

Rok designu

2011

Doplňkové parametry

Kategorie: Nože s pevnou čepelí
Záruka: 2 roky
Značka: Helle
Typ: Lovecké, Outdoorové, Turistické
Materiál čepele: 12C27, Nerezová ocel
Materiál rukojeti: Dřevo
Materiál pouzdra: Hovězí kůže
Celková délka: 151 mm - 250 mm
Délka čepele: 101 mm - 200 mm
Výbava: Nůž
#sizes_table#: hidden 
Barva rukojeti: Natural
Hmotnost: 101 g - 200 g
Konstrukce: Trn
Přesná celková délka: 222
Přesná délka čepele: 107
Přesná hmotnost: 122

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Helle_Logo

Světoznámé norské nože značky Helle jsou vyráběny v oblasti Sognefjorden (Holmedal) od roku 1932. Při jejich ruční výrobě jsou používány staré tradiční postupy a nejkvalitnější materiály - dřevo, kost, kůže. Ušlechtilé nerezové oceli jsou precizně kaleny na tvrdost 58 HRC.

Vybrané modely nožů Helle mají čepele vyrobené sendvičovou metodou, kdy čepel tvoří více druhů oceli. Střední řezný plát oceli má vysokou tvrdost a řezivost (velmi vysoká odolnost proti opotřebení). Druhý v sendviči použitý materiál zajišťuje vysokou houževnatost a odolnost proti vyštípnutí ostří, zlomení nože a jinému mechanickému poškození.